Monthly Archives: lipanj 2014

Nakon uspješne godine kao izvođači uz Duška Jeličića, ove godine naš orkestar ponovno nastupa na MIKu!

Ove godine dočekujemo karavanu MIKa u Opatiji subotu u 17:00 u Opatiji, a navečer ćemo nastupiti u revijalnom dijelu programa na opatijskoj ljetnoj pozornici.

26.6. ćemo biti u HNK Ivana pl. Zajca na večeri retrospektive MIK-a - a kim ćemo svirati - dođite u kazalište i doznajte!

Vidimo se na MIKu!

...naravno uz glazbenu podlogu našeg orkestra!

Krug po stadionu uz neizostavnu Toronjeru

Iako je lijepo nastupati na velikim sportskim događajima, s više tisuća gledatelja, nastup na domaćem terenu je uvijek poseban. Jedan takav smo odsvirali i danas kada je NK Rijeka došla u posjet  domaćinu - NK Lovranu - povodom 30 godina postojanja ovog sportskog kluba.

K & K - razmjena iskustava

Kako i priliči velikom sportskom događaju, odsvirali smo počasni glazbeni krug po stadionu i zagrijali publiku Toronjerom. Na kraju je i trener Rijeke Matjaž Kek prosvirao s nama - odmah je našao mjesto u liniji trubača, dobio instrument i dobio raspored proba. Možda trenerski duo Kek i Kašić izmjeni iskustva oko uvježbavanja vlastitih ekipa?

Dobro raspoloženje se nastavilo nakon početka utakmice, jer su svi gledatelji bodrili obje omiljene ekipe.

 

Ekipa POL-a na štandu

U organizaciji opatijske policijske postaje, u sportskoj dvorani u Matuljima održan je prvi Sajam mogućnosti. Dvadesetak udruga s Liburnije je školarcima iz Opatije, Matulja, Lovrana i Brešca prezentiralo svoj rad i aktivnosti. Manifestaciju su podržale sve jedinice lokalne samouprave s područja Liburnije, a bila je prisutna i većina načelnika liburnijskih općina/gradova. Naš orkestar se uključio u ovu manifestaciju te na prigodnom štandu predstavio rad internog tečaja i malog orkestra. Uz izložene instrumente, note i promotivni materijal, mladi potencijalni članovi imali su priliku isprobati kako neke od izloženih instrumenata. Demonstraciju sviranja na dječjem sopran trombonu izveo je voditelj programa, Dražen Turina - Šajeta.  Ugođaj iz dvorane pogledajte u galeriji u nastavku...

Nastup POL-a u Sv. Lovreču

Naš orkestar je i ove godine sudjelovao na tradicionalnom susretu glazbi Istre. Ove godine održan u Sv. Lovreču, susret glazbi Istre je najveće okupljanje istarskih amaterskih glazbi i orkestara iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Nakon zajedničkog nastupa svih sudionika kojeg je nakratko omela kiša, svaki od dvadesetak orkestara je održao kratki 10-minutni program na Trgu u centru mjesta.

Naš orkestar se predstavio publici skladbama At Last Adio Coce! koje su, sudeći po aplauzu, bile odlično prihvaćene od strane brojnih slušatelja.

Sljedeće godine Susreti sele u Italiju, gdje će domaćin biti orkestar Breg iz mjesta Dolina.

Komadić ugođaja sa Susreta pogledajte u priloženoj galeriji...