Veliko finale festivala Naš Svijet je Glazba 2015

I 23. izdanje Festivala puhačkih orkestara Naš Svijet je Glazba je iza nas, a za veliko finale glazba se slila na ulicu. Oko stotinjak glazbenika u tri orkestra prodefiliralo je glavnim ulicama Opatije i Lovrana, uz zajedničko muziciranje svih sudionika s po jednom hrvatskom, mađarskom i talijanskom koračnicom.
“Kroz ovaj festival, velik je broj ljudi iz okolnih zemalja upoznao našu regiju, što je i jedan od razloga osmišljavanja ovog Festivala. Kroz 23 godine neprekinutog održavanja, u Lovranu i Opatiji nastupilo je nekoliko tisuća glazbenika iz Italije, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Austrije, i svi su se vratili kućama s predivnim uspomenama na divan kraj i gostoljubivost domaćina. Mnogi od njih su kasnije odabrali Liburnijsku rivijeru kao mjesto za odmor i javili nam se.” rekao nam je David Kurti, član orkestra.
Za lovranske glazbenike je festival gotov, a počinju pripreme za 40. Susret glazbi Istre koji će se krajem svibnja održati u talijanskom gradu Dolina nedaleko Trsta. Glazba ide dalje, a njihov svijet je, kao i uvijek, Glazba!
Nešto fotografija sa subotnjeg koncerta u dvorani M. Cvetković i nedjeljnih mimohoda pogledajte u galeriji koju smo a Vas pripremili...