Nastupi za pamćenje

Iako je svaki nastup važan i poseban, ima nekoliko nastupa koji su zaslužili poseban spomen. To su povijesni nastupi orkestra, domaći i međunarodni uspjesi na koje su članovi orkestra iznimno ponosni

Lipanj 2010. Sa skladbom "Limena glazba" Puhački orkestar Lovran nastupa na festivalu MIK 2010 zajedno sa Duškom i Silvanom Jeličić i tako sa raspjevanom mikovskom karavanom obilazi sve gradove u kojima je festival gostovao, promovirajući Lovran i "Lovransku glazbu" od Istre do Krka.

Srpanj 2009. Trube, bubnjevi i ostali instrumenti u rukama članova Puhačkog orkestra Lovran stvarali su jedinstvenu atmosferu s tribina dvorane Žatika u Poreču na Davis Cup susretu teniskih reprezentacija  Hrvatske i SAD-a. Rezultat? Naravno, pobjeda Hrvatske 3:2.

Lipanj 2008. Članovi Puhačkog orkestra Lovran su imali čast svirati u Vatikanu, na općoj audijenciji kod Pape Benedikta XVI., gdje se na Trgu svetog Petra pred tisućama vjernika iz cijelog svijeta promovirala hrvatska glazba.

2007. godine lovranski puhači nastupaju s velikanima  hrvatske pop glazbe Gibonnijem i Oliverom Dragojevićem u pulskoj Areni pred nekoliko tisuća ljudi. Na valentinovo iste godine nastupili su kao gosti na Gibonnijevom koncertu za Valentinovo u Dvorani mladosti u Rijeci.

Veljača 2006. Nakon nekoliko godina stanke, Puhački orkestar Lovran je ponovno sudjelovao na karnevalu u Nici (Francuska).

Ožujak 2005. Hrvatska radio televizija snimila je dokumentarni film o Puhačkom orkestru Lovran koji je prikazan krajem 2005. u udarnom terminu na HRT 1. Taj videozapis predstavlja trajni dokument o jednoj generaciji glazbenika, radu orkestra i internog tečaja, ali i o privatnim životima članova.

Rujan 2004. Zajedno s UHDDR Lovran članovi orkestra posjetili su Gospić s kojima obišli ista mjesta kao i ratne 1993. te odali počast palim borcima za samostalnost Republike Hrvatske

Rujan 2004. Orkestar, kao dugogodišnji promicatelj glazbe s festivala Melodije Istre i Kvarnera, sudjeluje na večeri retrospektive MIK-a održane u HKD-u na Sušaku u Rijeci.

Kolovoz 2003. Orkestar je u Iloku posjetio g. Ivana Hodolića, prognanika Domovinskog rata, koji je za vrijeme svog boravka u Lovranu svirao u orkestru. Ivan se po povratku u rodni Ilok opet počeo baviti glazbom i radi na okupljanju glazbenika za ponovni osnutak tamošnjeg glazbenog društva. Ovaj posjet bio je rezultat prijateljstva koje se između prognanika i Lovranaca stvorilo u teškim ratnim vremenima.

Ožujak 2002. Orkestar je održao dvosatni koncert koji je uživo prenošen na drugom programu Hrvatskoga Radija u sklopu serijala Doživjeti glazbu.

2002. godine ostvaren je i jedan poseban nastup "na daljinu". Naime, CD Puhačkog orkestra Lovran se nekoliko tjedana vrtio u vrlo slušanoj emisiji o Big Band glazbi na Capetown radiju u Južnoafričkoj Republici. Kako je tamo dospio? Duga je to priča...

Rujan 2001. Orkestar je prigodnim koncertom na kojem su izvedeni klasici brazilske glazbe uz plesače capoeire otvorio mjesec Brazila i brazilske kulture pod nazivom "Noite do Brasil" u klubu Aquarius u Zagrebu. A kad ti Brazilci čestitaju, onda to nešto i znači...

Rujan 2000. U sklopu posjete Bleiburškom sajmu (najstarijem sajmu obrtništva u srednjoj Europi) članovi orkestra su posjetili sam grad Bleiburg i spomen područje bleiburškim žrtvama.

Svibanj 2000. Na Susretima puhačkim orkestra Istre u Buzetu Puhački orkestar Lovran je po prvi puta izveo skladbu koja je uključivala tradicionalne istarske instrumente: sopile, šurle i mih. Radilo se o skladbi "Na tanko i debelo" koja je na najbolji način ispunila jedan od glavnih ciljeva istarskih susreta, a to je promocija istarskog melosa, tradicionalnih skladbi i istarske ljestvice.

1997. i 1998. Lovranski orkestar je zajedno s opatijskim Mažori-timom dvije godine za redom predstavljao boje Liburnije i Hrvatske na jednom od najvećih karnevala na svijetu - karneval u Nici u Francuskoj. Naporne kilometarske parade, spavanje u Saint Tropezu, borba cvijeća, noćne ulične fešte i totalna organiziranost, ostat će svima u nezaboravna uspomena.

1997. i 1998. Na dva gostovanja na međunarodnom festivalu Europarade u francuskom Villefranche de Rouergue Puhački orkestar Lovran osvojio je Grand Prix publike za ukupni dojam.

1996. Nakon teškog probijanja do državnog prvenstva, lovranski orkestar osvojio je najviše bodova u A kategoriji na državnom natjecanju puhačkih orkestara u Petrinji i time osvojio laskavu titulu najboljeg puhačkog orkestra u Hrvatskoj za godinu 1996./1997. Silbanski Tanac skladba je koju će mnogi članovi pamtiti...

1995. Kao rezervni vojni orkestar vojnog nastavnog središta Muzil u Puli, orkestar je sudjelovao na vojnoj paradi povodom dana Republike na Jarunu. Između tenkova, podmornica, aviona, kamiona i raketa našao se i Puhački orkestar Lovran.

Travanj 1992. Kako bi oraspoložili vojnike na prvoj crti bojišnice u Gospiću (od kojih su mnogi bili iz Lovrana, a neki i članovi lovranskog orkestra) glazbenici iz Puhačkog orkestra Lovran obišli su ljude u Gospiću te tamo napravili koncert za prisutne.