Monthly Archives: svibanj 2014

Toronjera za Armadu

Finalni nogometni okršaj za pobjednika Kupa Hrvatske u sezoni 2013./14. doveo je Rabuzinovo sunce ponovno u Rijeku. Na stadionu Kantrida svoje stategije su ukrstili NK Rijeka i GNK Dinamo iz Zagreba.

Naš orkestar, još iz davnih dana pratitelj riječkog prvoligaša, i ovaj puta je glazbenom pratnjom bodrio svirkom i stvorio ugođaj za veliko finale.

Drago nam je da smo doprinijeli pobjedi i da smo uz dobru svirku i zabavu uveselili gledatelje. A i nama je bilo divno! Uostalom, pogledajte fotogaleriju u nastavku...

 

Plakat Festivala

Nedjeljni dan izmamio je brojne šetače i znatiželjnike ove nedjelje. U pravo vrijeme, jer je danas održan mimohod sudionika međunarodnog festivala puhačkih orkestara Naš svijet je Glazba.

Gostujući orkestri iz Njemačke i Slovenije, skupa s domaćinom ove manifestacije – Puhačkim orkestrom Lovran, prodefilirali su od opatijske tržnice sve do Slatine gdje je održan polsatni zajednički koncert. Glazbenici su izveli tri zajedničke koračnice pod ravnanjem dirigenata – orkestar od oko 150 članova. Sudeći po velikom aplauzu brojnih gledatelja koji su se okupili na Slatini i šetalištu iznad, koncert je bio za pet!
Nijemci
Slovenci
...i Lovranci
Koncert na Slatini

Lovranska povorka je bila još zanimljivija – svi orkestri stopili su se u jedan veliki i tako protutnjali centrom Lovrana do Trga Slobode gdje je ovo izdanje Festivala i službeno zatvoreno. Prisutnima se obratio i lovranski načelnik g. Sanković, koji je izrazio veliko zadovoljstvo organizacijom ove manifestacije i njenoj važnosti u kulturnoj ponudi liburnijske rivijere. Članovi lovranskog orkestra su se pak zahvalili brojnim prijateljima i sponzorima koji su omogućili održavanje ovog festivala.

Mimohod glavnom lovranskom ulicom
Vrijedni Lovranci nastavljaju dalje planovima za sezonu, a već pripremaju teren za 23. izdanje Festivala...

Drugi dan međunarodnog festivala puhačkih orkestara “Naš svijet je glazba” obilježilo je

Orkestar G. Savoi iz Italije

nestabilno vrijeme. No, unatoč nesklonim vremenskim prilikama, par sati mirnog i suhog vremena omogućilo je održavanje velikog gala koncerta svih sudionika u opatijskom parku ispred Ville Angioline. Ovo proljepšanje je izmamilo i brojne turiste koji u Opatiji provode praznike te je park vrvio šetačima.

U oko dva sata koncerta, odabirom skladbi

Njemački orkestar

iz bogatog repertoara publici su se predstavili orkestri iz talijanskog grada Palazzuolo Sul Senio, slovenske Izole, njemačkog Plüderhausena i naravno domaćini – Puhački orkestar iz Lovrana.

Gsoti iz Slovenije
Nažalost, vremenske prilike nisu omogućile i večernji koncert u Lovranu, stoga Vas pozivamo da nam se pridružite nedjelju u 10:30 na mimohodu orkestara ulicama Opatije od tržnice do kupališta Slatina, nakon čega će biti zajednički nastup svih sudionika. Nakon Opatije, zajednički mimohod svih glazbenika spojenih u mega orkestar proći će glavnom lovranskom ulicom od 12:30, a svečanost zatvaranja će se održati u centru Lovrana kod galerije Laurus oko 13 sati.
Sudionici Festivala na zajedničkoj fotografiji
Nije bitno znate li njemački, talijanski ili samo hrvatski jezik jer glazba je univerzalni način komuniciranja, a naš svijet je upravo Glazba. Veselimo se Vašem dolasku!

22. festival puhačkih orkestara "Naš svijet je Glazba" je uspješno započeo! Unatoč lošim vremenskim prognozama, gostujući orkestri su održali jednosatni koncert pred brojnim posjetiteljim na Trgu Sv. Jurja u Lovranu.

Trg pun glazbe

Već sutra su na programu dva koncerta svih sudionika:

- prvi u Opatiji, ispred Ville Angioline u 16:00 i

- drugi u Lovranu, na trgu Sv. Jurja u 20:30.

Ugođaj s današnjeg koncerta pogledajte u galeriji u nastavku...