Gala koncert svih sudionika u Opatiji

Drugi dan međunarodnog festivala puhačkih orkestara “Naš svijet je glazba” obilježilo je

Orkestar G. Savoi iz Italije

nestabilno vrijeme. No, unatoč nesklonim vremenskim prilikama, par sati mirnog i suhog vremena omogućilo je održavanje velikog gala koncerta svih sudionika u opatijskom parku ispred Ville Angioline. Ovo proljepšanje je izmamilo i brojne turiste koji u Opatiji provode praznike te je park vrvio šetačima.

U oko dva sata koncerta, odabirom skladbi

Njemački orkestar

iz bogatog repertoara publici su se predstavili orkestri iz talijanskog grada Palazzuolo Sul Senio, slovenske Izole, njemačkog Plüderhausena i naravno domaćini – Puhački orkestar iz Lovrana.

Gsoti iz Slovenije
Nažalost, vremenske prilike nisu omogućile i večernji koncert u Lovranu, stoga Vas pozivamo da nam se pridružite nedjelju u 10:30 na mimohodu orkestara ulicama Opatije od tržnice do kupališta Slatina, nakon čega će biti zajednički nastup svih sudionika. Nakon Opatije, zajednički mimohod svih glazbenika spojenih u mega orkestar proći će glavnom lovranskom ulicom od 12:30, a svečanost zatvaranja će se održati u centru Lovrana kod galerije Laurus oko 13 sati.
Sudionici Festivala na zajedničkoj fotografiji
Nije bitno znate li njemački, talijanski ili samo hrvatski jezik jer glazba je univerzalni način komuniciranja, a naš svijet je upravo Glazba. Veselimo se Vašem dolasku!