Mimohodima orkestara završen 22. Festival

Plakat Festivala

Nedjeljni dan izmamio je brojne šetače i znatiželjnike ove nedjelje. U pravo vrijeme, jer je danas održan mimohod sudionika međunarodnog festivala puhačkih orkestara Naš svijet je Glazba.

Gostujući orkestri iz Njemačke i Slovenije, skupa s domaćinom ove manifestacije – Puhačkim orkestrom Lovran, prodefilirali su od opatijske tržnice sve do Slatine gdje je održan polsatni zajednički koncert. Glazbenici su izveli tri zajedničke koračnice pod ravnanjem dirigenata – orkestar od oko 150 članova. Sudeći po velikom aplauzu brojnih gledatelja koji su se okupili na Slatini i šetalištu iznad, koncert je bio za pet!
Nijemci
Slovenci
...i Lovranci
Koncert na Slatini

Lovranska povorka je bila još zanimljivija – svi orkestri stopili su se u jedan veliki i tako protutnjali centrom Lovrana do Trga Slobode gdje je ovo izdanje Festivala i službeno zatvoreno. Prisutnima se obratio i lovranski načelnik g. Sanković, koji je izrazio veliko zadovoljstvo organizacijom ove manifestacije i njenoj važnosti u kulturnoj ponudi liburnijske rivijere. Članovi lovranskog orkestra su se pak zahvalili brojnim prijateljima i sponzorima koji su omogućili održavanje ovog festivala.

Mimohod glavnom lovranskom ulicom
Vrijedni Lovranci nastavljaju dalje planovima za sezonu, a već pripremaju teren za 23. izdanje Festivala...