Naš Svijet je Glazba 2015 započeo u Lovranu

Nastup mađarskog orkestra

Brahmsovim 5. mađarskim plesom u izvedbi Puhačkog orkestra iz Budafoka započeo je 23 međunarodni festival puhačkih orkestara Naš svijet je Glazba.

Trg Sv. Jurja napunio se domaćim i stranim ljubiteljima glazbe za odličan početak ovog festivala. “Zadovoljni smo odazivom, i veseli nas što naš Festival doprinosi turističkoj i kulturnoj ponudi Lovrana i Opatije.” kazao nam je David Kurti, član orkestra. “Cilj ovog festivala je publici ponuditi vrhunske orkestre koji će stvoriti odličan ugođaj i predočiti slušateljima bogatu glazbenu baštinu svoga kraja.”
Lovranci u akciji

Nakon mađarskog orkestra nastupili su domaćini i dodatno zapalili publiku, tako da je koncert potrajao i duže nego što se očekivalo, jer ne možeš otići bez odrađenog bisa. Ili dva – sve za ekipu.

Festival se danas nastavlja u Opatiji - večeras će u Sportskoj dvorani Marino Cvetković nastupiti svi sudionici festivala, s početkom u 20:00. Ulaz je slobodan. Nedjelju je predviđen mimohod kroz Opatiju (početak u 10:30) te zajednički nastup orkestara na Slatini te mimohod kroz Lovran (početak u 12:30) te završna svečanost na Trgu slobode.
Par fotografija s jučerašnjeg koncerta pogledajte u nastavku...